Strategie

Algemeen

“Strategie is het plan met wanneer je welke middelen inzet binnen een bepaalde context om een welbepaald doel te bereiken.”

We worden elke dag overstelpt met duizenden impulsen, in allerlei vormen, geuren en kleuren. Wie daar nog tussenuit wil schieten, moet met een uitgekiende strategie op de proppen komen. Of dat nu qua merkbeleving is, puur digitaal of all-round, elke stap in het communicatieplan is maar beter goed doordacht.

 

Maar wat vaak vergeten wordt, is dat strategie ook een behoorlijke portie menselijkheid moet omarmen. Want mensen connecteren met mensen.

 

En daar kan ik je bij helpen. Zowel met een algemene communicatiestrategie, met branding, de visie en missie bijsturen, een social media strategie, research, de doelgroepen in kaart brengen en workshops.

Werkwijze

Afhankelijk van de noden, het budget en de timing kan ik je helpen bij het opzetten van een strategie. Uiteraard bied ik maatwerk, maar de werkwijze verloopt ongeveer zo:

1. De researchfase

Blind starten is nooit een goed idee. Via gesprekken of workshops zoek ik eerst samen met jou naar de echte noden, de prangende issues en de sterktes.

 

Daarna volgt een brok desktopresearch waarbij ik de doelgroep, het product, de sector en de bijhorende trends onderzoek. Dit is de basis voor de strategie in gelijk welke vorm, klein en groot.

2. Scherp stellen

Met die research in de borstzak kom ik terug naar jou om scherp te stellen wat scherp te stellen valt. Misschien moeten we dieper nadenken op de missie en visie van het bedrijf? Zit de doelgroep niet helemaal juist of moeten we de KPI’s wat bijschroeven.

 

Hoe dan ook brengen we het probleem zo doordacht mogelijk in kaart om zo tot een oplossing te komen.

3. Creativiteit en uitwerking

Op het menu:

 

✓   Volledig communicatieplan

✓   Instappen in het communicatieplan

✓   Social media strategie

✓   Tone of voice bepalen

✓   Rode draad bedenken

✓   Content marketing

✓   Trend analyse

✓   Interne workshops

✓   Campagnes bedenken

Enkele voorbeelden
All
  • All
  • Design
Samenwerken? klinkt De max!